تفاوت اپلیکیشن PWA با اپلیکیشن Native

در این مقاله درباره‌ی تفاوت اپلیکیشن PWA با اپلیکیشن Native توضیح خواهیم داد و به ویژگی‌های آن‌ها به صورت جداگانه اشاره خواهیم کرد.

در این مقاله قصد داریم درباره‌ی تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native توضیح دهیم و همچنین درباره‌ی ویژگی‌های آن‌ها به صورت جداگانه اشاره خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم در طول زندگی، بیشتر زمان‌شان را صرف سه اپلیکیشن می‌کنند که شامل اپلیکیشن‌های چتی یا پیام رسان (همانند واتساپ)، اپلیکیشن‌های اجتماعی (اینستگرام و فیسبوک) و همچنین مرورگرها می‌شود. به همین دلیل بیشتر اپلیکیشن‌ها بدون استفاده مانده و فقط قسمتی از حافظه‌ی گوشی افراد را اشغال می‌کنند. از سویی هزینه‌ی توسعه دادن یک اپلیکیشن در مقایسه با یک وب‌سایت بسیار بالاتر بوده و اگر اپلیکیشن شما از نوع Native باشد، باید آن را برای سیستم عامل‌های مختلف گسترش دهید و هزینه‌ی بیشتری نیز باید پرداخت کنید.

اما اپلیکیشن‌های Native به چه اپلیکیشن‌هایی می‌گویند؟

اپلیکیشن‌های Native به اپ‌هایی گفته می‌شود که به زبان مرتبط با سیستم عامل مورد نظر تولید می‌شوند. به این نوع اپلیکیشن‌ها،  Native یا اپلیکیشن‌های بومی نیز گویند. برای ساخت و طراحی اپ نیتیو برای سیستم عامل اندروید می‌بایست از زبان جاوا استفاده نمود و همچنین برای ساخت نرم‌افزار برای دیوایس‌های آی او اس یا همان ایفون باید از زبان objective-c برای ساخت اپ‌های نیتیو استفاده نمود. بدیهی است که وقتی قرار است برای کسب‌وکار خود، اپلیکیشنی طراحی کنید، ساخت اپ Native زمان‌برتر از سایر روش‌های ساخت اپلیکیشن‌ خواهد بود. همانطور که آگاهید، کاربران گوشی‌های هوشمند از برندهای متفاوت گوشی استفاده می‌کنند که هریک، سیستم عامل مختص خود (مانند ویندوز فون، اندروید یا آی او اس) را دارند و به همین دلیل برای ساخت اپلیکیشن‌های Native باید برای هر سیستم عامل، یک اپلیکیشن جداگانه طراحی و کدنویسی کنید.

علت این مساله نیز استفاده از  SDK و API در هر پلتفرم است. در واقع برای ساخت اپ برای هر سیستم عامل با توجه به API آن دوباره کدنویسی انجام می‌گیرد که این مساله  از جمله عیب‌های طراحی اپلیکیشن نیتیو (Narive) به شمار می‌آید. اما طراحی اپلیکیشن نیتیو مزیت‌هایی نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم؛

  • با طراحی اپلیکیشن نیتیو امکان دسترسی به برخی امکانات گوشی کاربر همانند لیست مخاطب‌ها، جی پی اس، دوربین گوشی، حافظه‌ی گوشی و غیره.
  • با استفاده از این روش می‌توانید از نرم افزار به صورت آفلاین نیز استفاده کرد.
  • امنیت و همچنین سرعت اپلیکیشن‌های نیتیو نسبت به سایر روش‌ها تقریباَ بالاتر است.
  • این روش طراحی اپلیکیشن‌ها از apiهای گوناگون پشتیبانی می‌کند.
  • طراحی اپلیکیشن به روش نیتیو، ویژگی مولتی تاچ (multi touch) وجود دارد.
  • بازدهی نرم‌افزارهای طراحی شده به شکل نیتیو، بالا است.
  • توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها نیتیو از روش تکنولوژی‌های مانند جاوا، جاوا اسکریپ، سی‌شارپ و فریمورک‌ها انجام می‌شود.
  • برخی استارتاپ‌ها و بسیاری از شرکت‌ها از اپلیکیشن‌ها نیتیو استفاده می‌کنند و این مدل اپ‌ها در مقایسه با روش های هیبریدی، تجربه‌ی کاربری بهتری دارند.

اپلیکیشن‌های PWA

اپلیکیشن‌های ‌‌PWA یا پیش‌رونده نسل جدید از نرم‌افزارهای تحت وب هستند که بر روی مرورگرهایی همانند کروم، فایرفاکس و سافاری اجرا می‌شود. اپ‌های PWA تحول عظیمی در حوزه‌ی نرم‌افزارهای موبایلی به شمار می‌آیند و در سال ۲۰۱۵، توسط گوگل به دنیا معرفی شدند. اپلیکیشن‌های PWA در واقع وب‌سایت هایی هستند که از فناوری‌های مدرن استفاده می‌کنند، با این وجود ظاهر و شمایل آن‌ها همانند یک اپ معمولی است! برخی از مزیت‌های اپلیکیشن‌های پیش‌رونده عبارتند از:

  • نیازی به نصب روی دستگاه ندارند! (تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native)
  • حافظه‌ی دستگاه شما را اشغال نمی‌کنند!
  • هزینه تولید آن‌ها نسبت به سایر اپ‌ها کمتر است.
  • سئوپذیر هستند!
  • سرعت بالایی در اجرا دارند.
  • بر روی همه‌ی سیستم‌عامل ها و دستگاه‌ها اجرا می‌شوند!

تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native

حالا که با کلیت اپلیکیشن‌های Native و اپلیکیشن‌های PWA آشنا شدید، راحت‌تر می توانیم به مقایسه و یافتن تفاوت‌های اپلیکیشن Native با اپلیکیشن‌ Pwa بپردازیم.

 اپلیکیشن‌های پیش‌رونده یا Pwa در همه‌ی سیستم عامل‌ها فارغ از اینکه در چه دستگاه یا مروری مورد استفاده قرار می‌گیرند، قابل اجرا هستند اما اپلیکیشن‌های نیتیو همانطور که گفتیم، برای هر سیستم عامل باید جداگانه ساخته شوند.

اپلیکیشن‌های Pwa به نوعی یک وبسایت به حساب می‌آیند و تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native اینجا خودش را نشان می‌دهد. اپلیکیشن‌های پیش‌رونده از طریق موتورهای جستجو همانند گوگل نیز قابلیت جست‌وجو شدن، دارند در حالی که این امکان برای اپلیکیشن‌های بومی وجود ندارد. وقتی می‌گوییم اپ‌های پیش‌رونده، سئوپذیر هستند، منظورمان این است.

اپلیکیشن‌های ‌ Pwa به راحتی و از طریق یک لینک URl دانلود و نصب می‌شوند و مراحل پیچیده ای برای دانلود ندارند در حالی که این امکان برای اپ‌‌های نیتیو به این سادگی نیست.

اپلیکیشن‌های ‌ Pwa قابلیت نصب بسیار راحتی نسبت به سایر اپ‌ها همانند اپلیکیشن‌های Native دارند. اپ‌های Pwa همانند سایر اپ‌ها آیکون مخصوص به خود را دارند و می‌توان آن‌ها را به منوی سایر اپلیکیشن‌های خود در گوشی نیز اضافه کرد. اما تفاوت تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native در اینجاست که کاربر برای پیدا کردن اپ‌های پیش‌رونده نیازی به جست‌وجو در اپ‌استور‌ها را ندارد.

تفاوت دیگر اپلیکیشن‌های پیش‌رونده با اپ‌های Native در قابلیت بروز رسانی آن‌ها است. اپ‌های Pwa به دلیل فرآیند بروز رسانی سرویس ورکر، همیشه به آخرین نسخه، بروز هستند  به شکلی که اگر محتوای جدید منتشر شود و کاربر به اینترنت وصل باشد، آن محتوا بلافاصله در دسترس کاربر قرار می‌گیرد. اما برای بروزرسانی اپلیکیشن‌های نیتیو می‌بایست نسخه‌ی جدید برای هر سیستم عامل به صورت جداگانه منتشر شود.

برخی از اپلیکیشن‌های پیش‌رونده که تاکنون حتما از آن‌ها استفاده کردید، می‌توان به توییتر، اپ، اسنپ، دیجی کالا اشاره کرد.

در این مقاله سعی کردم که به مهم‌ترین تفاوت اپلیکیشن Pwa با اپلیکیشن Native و همچنین درباره‌ی ویژگی‌های این نرم‌افزارها به اختصار اشاره کنم. اما یادتان باشد که اپلیکیشن‌های پیش‌رونده قرار نیست جایگزین اپلیکیشن‌های Native شوند، با این وجود، پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای نفوذ بین کاربران دارند.

در شرکت نرم افزاری الانوس ارائه خدمات برنامه نویسی و پیاده سازی اپلیکیشن موبایل فراهم است .

لینک خارجی: https://www.technocrat.com.au/blog/comparison-native-apps-vs-web-apps