Content Management Systems یا CMS یکی از سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی است که برای طراحی سایت شرکتی و سازمانی … مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از CMS اختصاصی میتواند مزیتهای زیادی داشته باشد که در این مقاله قصد داریم تا به جزئیات این سیستم بپردازیم. در صورتی که به دنبال انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا هستید، بهتر است تا پایان مقاله همراه ما باشید.
CMS اختصاصی چیست؟
سیستمهای مدیریت محتوا به سیستمهای تحت وب گفته میشود که با تولید، ویرایش و حذف صفحات مختلف اینترنت برای ساخت انواع سایتهای کاربردی در ارتباط است. سی ام اس اختصاصی یک نوع سیستم مدیریت محتوا است که برای ایجاد وب سایت با توجه به امکانات درخواستی افراد کاربردی است. این سیستم به افراد این امکان را میدهد که بدون داشتن دانش برنامه نویسی بتوانند سایتهای مرتبط با نیاز خود را ایجاد کنند.
در CMS اختصاصی میتوان به راحتی انواع تصاویر و ویدیو را آپلود کرد و تنظیمات وب سایت را متناسب با نیاز یک کسب و کار تغییر داد. در حال حاضر سیستم های مدیریت محتوا زیادی جهت ایجاد و طراحی وب سایت وجود دارند که یکی از بهترین آنها cms اختصاصی است. با وجود این سیستم شرکتهای تجاری بزرگ میتوانند بر حسب نیاز کسب و کار خود از کدهای اختصاصی استفاده کنند. لازم به ذکر است که اگر یک CMS به صورت کاملا اختصاصی کدنویسی شود، بسیار پرهزینه است و چیزی حدود 10 میلیون تا چندین میلیارد هزینه دارد.
بعد از استقبال برنامه نویسان از CMS اختصاصی، امروزه بسیاری از CMSها به صورت کاملا رایگان و متن باز در اختیار افراد قرار گرفتهاند. از معروفترین سیستمهای cms رایگان که برای مدیریت محتوا کاربردی هستند، میتوان به وردپرس، جوملا و دروپال اشاره کرد. یک سیستم حرفهای باعث میشود تا به صورت اختصاصی بتوان با ایجاد پنل مدیریت، دیتابیس سایت را به راحتی شخصی سازی کرد.
مزایای CMS اختصاصی
استفاده از یک سیستم اختصاصی مزیتهای زیادی برای کسب و کارهای امروزی دارد. شناخت مزایای هر سیستم به افراد کمک خواهد کرد تا بتوانند بهترین سیستم را برای کسب و کار خود انتخاب کند. از مهمترین مزایای سیستم مدیریت محتوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود یک CMS که به صورت اختصاصی کدنویسی شده باشد، باعث میشود تا کسب و کارهای امروزی امکانات تازهای را به وب سایت خود اضافه کنند.
- کدنویسی بهینه در این سیستم به شکل قابل توجهی باعث بهینه سازی منابع سرور خواهد شد.
- در سیستم CMS که به صورت اختصاصی طراحی شده است، کدهای غیرضروری حذف شده که این امر افزایش سرعت سایت را به دنبال خواهد داشت.
سرعت و انعطاف بیشتر
در صورتی که CMS اختصاصی از ابتدا بر حسب یک کسب و کار طراحی و تولید شود، سبب میشود که کدهای اضافی سیستم به صورت کامل از بین بروند. این امر باعث افزایش دسترسی به اطلاعات در کمترین زمان ممکن خواهد شد. همچنین وجود سرعت بالا که با حذف کدنویسیهای مازاد انجام شده است، انعطاف پذیری سیستم را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد.
امنیت بالا
یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد سیستم مدیریت محتوا و طراحی وب سایت کامل، بحث امنیت است. اختصاصی بودن کدنویسی و عدم اطلاع سایر افراد از کدنویسی انجام شده میتواند به صورت استاندارد، امنیت وب سایت را افزایش دهد.
معایب CMS اختصاصی
هر سیستمی علاوه بر دارای بودن مزایا، دارای یک سری معایب مشخص است که شناخت آنها باعث میشود تا کسب و کارها بر حسب نیاز خود بتوانند متناسبترین سیستم را انتخاب کنند. از معایب cms کدنویسی شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بالا بودن هزینه کدنویسی که میتواند از 10 میلیون تا چندین میلیارد هزینه به دنبال داشته باشد.
- هزینه پیشرفت و افزایش تواناییهای نرم افزار برای ویرایش و اصلاح بسیار بالاست.
بخشهای یک CMS کدنویسی شده
سیستم مدیریت محتوا از دو بخش اصلی تشکیل شده است که شامل فرانت و مدیریت است. در ادامه به معرفی هر دو آنها میپردازیم:
فرانت | Front
فرانت یا بخش همگانی از جمله بخشهای سیستم مدیریت محتوا است که کاربر میتواند آن را مشاهده کند. این بخش شامل قسمتهایی است که تغییرات انجام شده در پشت پرده بر روی آن اجرا میشود.
مدیریت | Admin
بخش مدیریت یا ادمین، همانطور که از نام آن پیداست از جمله بخشهایی است که مدیران وب سایت به آن دسترسی دارند. سیستم مدیریت محتوا دارای یک کادر برای وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور مدیران سایت است. مدیران با وارد شدن به پنل مدیریت میتوانند تنظیمات وب سایت را بر حسب نیاز کسب و کار خود تنظیم کنند.
سیستم مدیریت محتوا برای چه افرادی کاربردی است؟
زمانی که دارای وب سایتی با بیش از چند صفحه هستید، بهرهگیری از CMS اختصاصی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به آسانی وب سایت خود را مدیریت کنید. باید بدانید که امروزه اکثر سایتهای موجود در موتورهای جستجو به صورت داینامیک نوشته میشوند که دارای بیش از 4 الی 5 صفحه هستند. وب سایتهایی با موضوعهای فروشگاهی نیز باید حداقل یک سیستم مدیریت محتوا داشته باشند تا صفحات خود را مدیریت کنند.
برخی از سایتها حداقل به یک سیستم مدیریت محتوا و برخی دیگر به چندین سیستم مدیریت محتوای اختصاصی نیاز دارند.
CMS اختصاصی برای چه سایتهایی مناسب است؟
یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای بسیاری از وب سایتها در حوزههای مختلف کاربردی است اما به طور معمول برای وب سایتهایی با موضوعات زیر پیشنهاد میشوند:
طراحی فروشگاه اینترنتی
یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی در طراحی و پیاده سازی فروشگاه آنلاین است. مدیران با استفاده از یک سیستم اختصاصی میتوانند محصولات خود را به صورت گسترده و با ارائه امکانات کافی به فروش برسانند. برای سایتهای فروشگاهی داشتن بخشهای مختلف کنترل نظیر کنترل انبار، تحویل محصولات، پرسنل و… به عنوان یک ضرورت شناخته میشود که از طریق CMS اختصاصی قابل طراحی و اجراست. کدنویسی اختصاصی در این سیستم باعث میشود تا بتوان یک راه ارتباطی آسان میان مدیران و خریداران را ایجاد کرد.
طراحی سایت شرکتی
برای شرکتها و صنایع زیر مجموعه آن استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس پیشنهاد میشود. وردپرس به عنوان یک سیستم متن باز قادر است تا نیازهای کامل یک کسب و کار شرکتی را برآورده سازد. طراحی قالب اختصاصی برای سایت شرکتی اگر با یک هزینه معقول انجام شود بسیار مقرون به صرفه است. در مورد انتخاب بهترین کدنویسی اختصاصی نیاز به بررسیهای بیشتر وجود دارد و با توجه به اهداف انجام میشود.
طراحی سایت برای سازمآنهای دولتی
سازمآنهای دولتی برای این که بتوانند پایگاه داده خود را به شکل منجسم ایجاد کنند نیاز به یک پرتال مرکزی دارند تا علاوه بر ارائه اطلاعات مناسب، مدیریت بهتری بر روی ارتباطات داخلی خود داشته باشند. وجود یک CMS اختصاصی به آنها کمک خواهد کرد تا بتوانند منابع انسانی خود را مدیریت کنند. پیاده سازی چنین سیستمی برای سازمآنهای دولتی بسیار به صرفه است.
طراحی سایت خبری
یکی از نکات کلیدی در هنگام طراحی وب سایت خبری، در نظر گرفتن سئو سایت است. سئو سایت برای سایتهای خبری دارای اهمیت بالایی است که باعث میشود تا لزوم راه اندازی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی ضرورت پیدا کند.
طراحی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا آماده؟
حال که با مزایا و معایب سیستم مدیریت محتوای اختصاصی آشنا شدید، بهتر است در این بخش در مورد اجرای سیستم محتوای اختصاصی و آماده اطلاعات بیشتری کسب کنید. بدون شک باید گفت که طبق آمارهای به دست آمده، وردپرس به عنوان بهترین و کاملترین سیستم مدیریت محتوای آماده است که محبوبیت زیادی در بین استفاده کنندگان دارد. استفاده از این سیستم در بسیاری از موارد به عنوان بهترین شیوه طراحی سایت به شمار میرود.
محبوبیت سیستم مدیریت محتوا وردپرس به دلیل وجود قالبهای آماده است. همچنین وجود افزونه و پلاگینهای مختلف به مدیران کسب و کارهای تجاری این امکان را میدهد تا بتوانند متناسب با نیاز کاربران خود، بهترین پلاگینها را نصب کنند. در مقابل CMS اختصاصی به صورت کاملا حرفهای کدنویسی شده و میتواند از لحاظ سئو در وضعیت بهتری قرار داشته باشد. اختصاصی بودن قالب و محتوای یک وب سایت بر روی بازدیدکنندگان تاثیر مستقیمی دارد.
با توجه به این که هزینه سیستم مدیریت محتوای اختصاصی بالاست، مدیران کسب و کارهای تجاری میتوانند با نصب وردپرس و ایجاد تغییرات لازم در کدنویسی این سیستم، به یک ترکیب ایدهال دسترسی پیدا کنند. طراحی سایت اگر به شکل اصولی و با رعایت نکات فنی و امنیتی انجام شود، میتواند بازدهی مناسبی برای کاربران داشته باشد.
جمع بندی مقاله cms اختصاصی چیست
در بحث راه اندازی و ایجاد وب سایت، انتخاب سیستم مدیریت محتوا دارای اهمیت است. برخی از افراد به دنبال انتخاب سیستم مدیریت محتوای رایگان مانند وردپرس و جوملا هستند و برخی دیگر ترجیح میدهند برای کسب و کار خود از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی استفاده کنند. CMS اختصاصی مزیتهای زیادی دارد که در این مقاله به مهمترین آنها پرداخته شده است. هر کسب و کار تجاری بر حسب نیاز خود میتواند از ترکیب یک یا چند سیستم مدیریت محتوا استفاده کند. در این مقاله به مهمترین وب سایتهایی که نیاز به سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارند اشاره شده است.
اگر قصد راه اندازی وب سایت برای کسب و کار خود را داشته باشید، کدام یک از CMSهای معرفی شده را انتخاب خواهید کرد؟ cms اختصاصی شما کدام خواهد بود؟ در صورت تمایل میتوانید نظرات ارزشمند خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.